Restaurants

Pizzeria LA TERRAZZA

Loc. Opessina 9, Castelnuovo Calcea

Geweldige pizza’s! Eigenlijk zegt dat genoeg. Een pizzeria boven een nachtclub zou je normaal gesproken overslaan, maar deze is meer dan de moeite waard. Geweldige pizza’s waar iedereen uit de gehele omtrek voor langskomt. De eigenaar (Fiore) en eigenaresse (Barbara)  bedienen je met zo’n lach dat als je een slechte dag hebt, na een avondje La Terrazza, echt alles vergeten bent. Behalve pizza’s serveren ze ook vleesgerechten en vooral veel visgerechten.

 

Je kunt ook wijnen kiezen uit een uitgebreide wijnkaart. Wij gaan hier altijd eten als we na een of  twee dagen reizen in ons huis aankomen. Lekkerste pizza: pizza calzone. Maar … op 1 februari 2018 is de zaak verhuisd naar Calamandrana: Via Roma 91. Het restaurant heet nu: Al 91. Nu kunnen we niet meer even snel met de scooter wat gaan eten, snik.


 Osteria La Milonga

Via Cristoforo Colombo 10     14041 Agliano AT, Italië

milongo

De chef is weliswaar een beetje verstrooid maar zeer gastvrij. De keuken – gerund door zijn echtgenote –  is prima, eerlijk Italiaans! Het menu van de chef is een aanrader. Verschillende voorgerechten en een voortreffelijke hoofdschotel. Overheerlijke wijnen en een perfecte bediening.
Wij komen hier regelmatig. De kwaliteit blijft op een hoog en constant niveau, met de eenvoud met de Piemontese keuken. Een keuze aan wijn die er zijn mag. De eigenaar Mauro heeft uiteraard een opleiding als kok maar hij is ook een van de beste sommeliers van de streek.
De wijnen zijn voornamelijk van locale wijnboeren, die allen zeer goede wijnen maken. Het dorpje Agliano Terme telt enkele tientallen wijnmakers.

Je kunt er ook kamers huren en er is zelfs een zwembad, alhoewel wij daar nog nooit iemand in hebben zien zwemmen.

oktober 2017 De truffelzoekers gaan op pad.


Terzo Tempo – Osteria Moderna

Piazza Giuseppe Garibaldi 53, 14049 Nizza Monferrato, Italia

Afbeeldingsresultaat voor ristorante terzo tempo nizza monferrato

De derde helft. Het beste restaurant van Nizza Monferrato. Uitstekende wijnen, goede en vriendelijke bediening en als je afrekent ben je dubbel tevreden: over het eten en over de prijs. Het lekkerste van de kaart: Insalata russa; onwaarschijnlijk lekker.
Grote parkeerplaats (de grootste piazza van de stad) tegenover het restaurant.
Moderne inrichting met fijne lounge muziek op de achtergrond.


 Le due Laterne

Piazza Giuseppe Garibaldi 52, 14049;  Nizza Monferrato, Italia

Afbeeldingsresultaat voor due lanterne nizza monferrato

Dit restaurant ligt zowat naast Terzo Tempo. Restaurant met zeer smakelijk mooi verzorgde gerechten. Ruime keuze uit kwaliteitswijnen.

De ober adviseert uitstekend welke wijn bij welk gerecht past. De bediening is onberispelijk en vlot.
Een familie gerund restaurant.
Je eet fantastisch van de zelfgemaakte grissini die blijven maar komen en van de heerlijke antipasti, vers gemaakt die dag.

Fantastisch Piëmontese wijnkaart. Een zeer warm welkom van de eigenaars en met veel lokale bevolking in het restaurant.

Osteria Bun Ben Bon

Strada Vecchia D’asti 66    Nizza Monferrato (AT);  Telefono 0141 726347

http://www.bunbenbon.com/

Betty en ik wilden niet over het spoor. Het restaurant ligt 100 m over de spoorlijn vanaf de SS 456 (Via Asti-mare). De spoorwegovergang is nogal onhandig. Wanneer de bomen dicht zijn, sta je met de achterkant van de auto op de provinciale weg. Wij kozen de pittoreske binnenweg en TomTom zou ons leiden. Wij kwamen na een tijdje vast te zitten op een zandweggetje tussen twee wijnvelden. Hier in de buurt zijn zoveel weggetjes over en langs alle heuvels dat je nooit helemaal kunt afgaan op je navigatie. Een tweede poging ging via Nizza en dat lukte wel. De osteria is een kubusachtige ruimte, schaars gedecoreerd maar het eten is uitstekend. Mijn keuze voor die avond, antipasto: Girello di vitello marinato al sale grezzo con crema di gorgonzola natural; secondo piatto: Tagliata di fassone con filangè di verza al balsamico. De gastheer is Daniele die de keuken beheert en Daniela de gastvrouw die de bediening doet.

Untitled-2

Wij zaten bij de gele pijl. Naast deze ruimte is er nog een grote serre-achtige ruimte.
Dinsdagavond en woensdag de gehele dag gesloten.

Ristorante Antica Locanda Il Duca Bianco

Via Regina Margherita, 37 Calosso d’Asti

Herberg De witte hertog. De witte hertog zo werd David Bowie genoemd.
Locanda Il Duca Bianco bestaat sinds 2008 en kreeg zijn naam van chef Vito Nolè uit passie voor David Bowie.

Ristorante Locanda in Calosso

Lekker eten en goede service. Wij waren er eind mei op een zondagmiddag en het hele dorp was uitgelopen voor de eerste communie van dochtertjes, zoontjes, neefjes en nichtjes. Het eerste restaurant was compleet uitverkocht door de communiefeestende familieleden. De witte Hertog was ook vol, maar wij konden met z’n vijven gewoon plaatsnemen op het terras. Obers waren relaxed ondanks het feit dat er binnen twee zalen vol feestgangers zaten. Prima eten, Italiaans en Engels sprekende obers. Lekkere wijn, geadviseerd door de ober. En een schitterend terras op de tweede verdieping met uitzicht op Castelnuovo Calcea.

Though nothing, nothing will keep us together, We can beat them, forever and ever.

Tra la Terra E Il Cielo

Piazza Castello 9/11; Moasca, Italia

Schitterende locatie boven op de heuvel waartegen het dorp Moasca is gebouwd. Het restaurant zit in het oude kasteel; een unieke locatie, Het kasteel is een combinatie van oud en modern. Zeer verfijnd eten perfecte bediening en vriendelijk personeel met oog voor detail.

Restaurant Tra la Terra e il Cielo; oktober 2017

De laatste keer dat wij er waren, hadden we als voorgerecht; Crudi de fassone alla moda del Castello en Flann di cordi gobbi di Nizza con fonduta al raschera. Als hoofdgerechten: tagliata di fassone de Contado en Filetto di salmone scottato con riduzione all’aneto fresco e zafferano. de wijn was een nebbiolo d’Alba: Teo Costa. Super lekker. Hieronder zie je de Crudi de fassone; zowel carne cruda als carpaccio van het piëmontees rund (fassone). Doordeweeks is het rustig; in het weekend is reserveren noodzakelijk.

De complete menukaart vind je hier: menukaart

Lo Spaiato (Ristorante-Bar)

Via XX settembre 60 14048 Montegrosso d’Asti

In dit pand zat vroeger een ander restaurant. Ouders en zoon bedienden daar de gasten. De ouders begonnen een hotel-restaurant in het centrum van Montegrosso bij het kasteel (Il Borgovecchio) en de zoon kreeg een zaak naast de Conad (inmiddels weer verdwenen). Ik herkende vaag de dame die ons bediende en plotseling wist ik het weer. Dit restaurant zat eerst in Mombercelli en later naast het zwembad in Mombercelli. Bij navraag bleek dat te kloppen. De klanten waren nog steeds arbeiders, wegwerkers, technici van Enel en in Mombercelli ook de pastoor en de plaatselijke politieagent. Pranzo was eenvoudig edoch voedzaam ; voor 12 euro heb je voorgerecht, hoofdgerecht, toetje, koffie en een karaf wijn. De tent wordt gerund door twee dames; volgens mij twee zussen, maar dat is een gok.
“La trattoria genuina di paese”

Plaats een reactie