Begin

Wij zijn Ton en Betty en hebben in 2008 een huis gekocht in Castelnuovo Calcea. Het toenmalige huis is door ons grondig verbouwd en bestaat nu uit drie slaapkamers; drie badkamers; een moderne keuken en een grote living.
De binnenkant van het huis is zo goed als klaar maar er moet nog veel gebeuren aan de buitenkant en het land dat er omheen ligt.
De foto hieronder is het geweldige uitzicht dat wij hebben. Om een wijs man te citeren: “Huizen lijken allemaal op elkaar, maar een uitzicht is uniek”.

Nebia; Castelnuovo Calcea

Rond het huis ligt een groot terras en een flink gazon. Wanneer je rond het huis loopt zie je een kersenboom (ciliego) een vijg (figo) een cipres (cipresso) en een granaatappel (melograno) en een oude amandelboom. Verder naar beneden op de helling hebben we een hele reeks vruchtbomen geplant: appel (melo), peer (pero), abrikoos (albicocco), noot (noce) amandel (mandorlo) kiwi, perzik (pesco) en pruim (sucino). In 2018  moet bijna alles klaar zijn en is het een familiehuis voor ons, onze twee kinderen en drie kleinkinderen. Een Chinees gezegde: ‘Als je een avond gelukkig wilt zijn, moet je een fles wijn drinken, wil je een jaar gelukkig zijn, moet je trouwen, maar wil je een leven lang gelukkig zijn, dan moet je gaan tuinieren. Wij doen het daar, alle drie.